YENİ MISIR ÇEŞİTLERİ DEMOSTRASYONU-TARLA GÜNÜ-

Nilüfer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Yeni ve Yerli Mısır Çeşitleri Yayım Projesinin Tarla Hasat Günü Etkinliği düzenlendi.

Proje kapsamında Çatalağıl (10da) Mahallesinde Ertan Ateş'e ait arazide yerli ve yeni tescil edilmiş mısır çeşitlerinden 5 adet (ADA 351, ADA 313, ADA 334, AGA, ADASA16) olmak üzere demostrasyon çalışması yapıldı.

Etkinliğe Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer CEYLAN, Nilüfer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yasemin YİĞİT BOZKURT, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol AYBEY, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik Personeller, Çatalağıl Muhtarı Celalettin BORAN, Ziraat Odası Meclis Kurulu Üyeleri ve Değerli Çiftçilerimiz katıldı.

Bu proje sonunda çeşitlerden bölgemize adaptasyonu en yüksek olan ve en uygun çeşit belirlendi.