Hakkımızda

Ziraat Odaları 6 Mayıs 1957 tarih ve 6964 sayılı kanunla kurulmuş Türkiye Ziraat Odaları Birliği 1963
yılında teşkilatlanmış ve daha sonra Bursa Ziraat Odası 1964 yılında faailiyete başlamıştır.Saadettin
Karacabey hem Bursa Ziraat Odası Başkanı hemde Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin ilk genel başkanı olarak gurur kaynağımız olmuştur.
         Bursa 1989 yılında büyükşehir statüsüne girdiğinden dolayı 3 merkez ilçe olmuştur.İlçeler;Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım olarak belirlenmiş olup Nilüfer Ziraat Odası 1990 yılında oda olarak faaliyete başlamıştır.
        Nilüfer Ziraat Odası'nın ilk başkanı Tahtalı Köyünden Hasan YILMAZ'dır. 1990 yılında göreve başlamış olup 1991 yılında görevi bırakmıştır.1991 yılında Karacaoba Köyünden Şaban YURDDAŞ göreve gelmiş 2014 Yılı Ağustos ayında kendi isteğiyle  görevinden ayrılmıştır. 01.09.2014 Tarihinde Yönetim Kurulu Üyeleri kendi arasında görev taksimi yaparak  Şenol AYBEY Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmişitir.Bu görev 07 Şubat 2015 tarihinde yapılan 9.Genel Kurul Seçimlerinde başkanlığa aday olup,seçimi kazanarak görevine devam etmektedir.

Nilüfer İlçesinin 195.172 dekar tarım arazisi vardır.Bunun 25 bin  dekarı zeytinliktir.Diğer kalan arazininde çoğunluğu kuru tarım,bir kısmı da sebze ve meyveliktir.
Nilüfer Ziraat odamıza kayıtlı üreticilerimizin toplam arazisi yaklaşık 70 bin dekardır.
Ayrıca Uluabat gölü tarafındaki kısımda balıkçıklık faaliyeti,belirli köylerde büyükbaş hayvancılık ve küçükbaş hayvancılık ön plandadır.