14 MAYIS 2016 DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Nilüfer Ziraat Odası Başkanlığı olarak Düzenlediğimiz etkinliğimiz Dobruca Sosyal Tesislerinde CHP Bursa Milletvekili Sayın Turhan Tayan,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Sayın Abdülkadir Karlık, Nilüfer İlçe Tarım Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı,Ziraat Oda Başkanları,Muhtarlar Derneği,Bankalar, Kooperatif,  meclis üyelerimiz,muhtarlar, delegeler ve çok sayıda Tarım üreticilerimiz katılım sağladılar.

Günün anlam ve önemini belirten Nilüfer Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şenol AYBEY;

''  Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1984 tarihinden beri her yıl ‘’Dünya Çiftçiler Günü’’ olarak kutlanıyor.
Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır. Tarımsal üretim bir gönül işidir. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Üretici kardeşlerimiz adeta toprağı berekete dönüştürüyor. Toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe ve huzur ortamına katkı sağlamasını diliyorum.'' temennilerinde bulundu.
Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulam sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır.